Ouddorp is een rustige badplaats met uitgestrekte stranden, gelegen op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee. Het heeft een gezellig centrum met winkels en allerlei voorzieningen. U kunt speeltuin De Flipjes, zorgboerderij De Mekkerstee of het Ouddorps Museum bezoeken. Ouddorp leent zich ook goed om te fietsen en te wandelen, langs de veldjes met bloementeelt of door de diverse ( beschermde) natuurgebieden zoals De Kwade Hoek. U kunt een tocht te paard maken, of met de huifkar. Met name in het zomerseizoen worden in de omgeving tal van activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties reddingsbrigade, zomerfeesten, bezichtiging kerktorens, tramritten, natuurexcursies, rondvaarten, etc. 

Voor watersport kunt u terecht op de Haringvliet of de Grevelingen: zeilen, surfen, kitesurfen enz. Een overdekt zwembad vindt u in Stellendam of bij Port Zélande.

Goedereede is een oud stadje met een bijzonder karakter en een eigen sfeer. Oude gebouwen en andere historische plekjes herinneren aan vroeger eeuwen toen Goedereede zeer welvarend was en bekend stond als handelsplaats met veel scheepvaart en visserij. In de toren is een museum ingericht. U kunt de toren ook beklimmen: dit levert een mooi uitzicht op het eiland.

Stellendam heeft een moderne visservloot en de Haringvliet-Expo, het expositiecentrum van de Haringvlietsluizen.

Neeltje Jans ( halverwege de Oosterscheldedam) is een waterpark voor de hele familie. U brengt hier makkelijk een dagje door, want er is veel te beleven: een expositieruimte, waar u te maken krijgt met de strijd tegen het water en het ontstaan van Zeeland; een boottocht over de Oosterschelde; diverse aquaria; een waterspeeltuin etc.

In de zomer varen er ook diverse pontjes in de omgeving, al of niet in combinatie met een fietstocht.

Wilt u wat verder weg, dan kunt u met de auto een dagtrip maken. Op Walcheren zijn Veere, Middelburg en Vlissingen de moeite waard. Op Schouwen Duiveland vindt u het stadje Zierikzee ( touristenmarkt op donderdag). En natuurlijk kunt u ook naar de wereldhaven Rotterdam, met zijn diverse musea en Diergaarde Blijdorp.

Meer informatie: www.vvvzeeland.nl